Direct naar inhoud

Hoog contrast

Hoog contrast

Open Huizen: verhalen van oorlog vervolging en verzet

Open Huizen

Verhalen van oorlog, vervolging en verzet

 

6 en 7 mei 2023

Scroll

Open Huizen is een jaarlijks herdenkingsweekend om de herinneringen aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog levend te houden. Tijdens verschillende kleine bijeenkomsten delen vertellers, bezoekers en bewoners verhalen over stadsgenoten. Dat doen ze (in de buurt van) waar zij vroeger woonden. Iedereen is welkom om mee te luisteren, praten en samen te herdenken.

Open Huizen 2023

Op zaterdag 6 en zondag 7 mei stellen 24 huizen, scholen en buurtcentra in 4 Antwerpse districten hun deuren open voor persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Kom luisteren naar de vertellingen. Het is gratis, maar we raden aan om vooraf een plaats te reserveren. Schrijf je voor elke bijeenkomst afzonderlijk in via onze website.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven? Mail gerust naar openhuizen@antwerpen.be of bel tijdens kantooruren naar 03 338 64 32.

 

Vorige edities

Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022 stelden 20 huizen, scholen en buurtcentra in 6 Antwerpse districten hun deuren open. Tijdens dit weekend kwamen bijna 1.000 bezoekers samen op 19 plekken om slachtoffers te herdenken. Het waren 2 boeiende en inspirerende dagen vol persoonlijke verhalen, emotionele getuigenissen, muziek en poëzie.

Dit was open Huizen 2022

Open Huizen is een initiatief van Erfgoedlab Antwerpen, MAS en Vredescentrum in samenwerking met Kazerne Dossin en diverse lokale partners.

Cookies opgeslagen