Direct naar inhoud

Hoog contrast

Hoog contrast

De gevel van bibliotheek Permeke.

Het Vredescentrum vind je nu in Permeke


03/05/2021

Herinneringseducatie en vredesopvoeding, dat zijn de kernthema’s van het Vredescentrum. Sinds kort huist het centrum in Permeke. Tot 17 mei staat er een themastand over oorlog en vrede in de bib. Ook jij kan een boek, film of ander item in de stand plaatsen.

Het Vredescentrum is een onderdeel van de stad Antwerpen. Het wil de verbinding maken tussen het verleden en de hedendaagse leefwereld van kinderen, jongeren en volwassenen. Dat doet het Vredescentrum met een brede waaier van activiteiten: schoolprojecten, lespakketten, studiedagen, expo’s, lezingen en debatten.

Themastand in de bib

Sinds kort huist het Vredescentrum in Permeke. Om die verhuizing in de verf te zetten, is er nog tot 17 mei een bijzondere themastand in de bib. Je vindt er een boeiende greep uit het aanbod van de bib rond het thema oorlog en vrede. 
 

Stand met boeken en ander bibliotheekmateriaal

Ook jij kan de themastand verrijken met jouw favoriete boek, film of ander item. Denk aan een film over de oorlog in Syrië, een roman die zich afspeelt tijdens de Eerste of Tweede Wereldoorlog, een televisieserie over de Koude Oorlog, een historische studie over dekolonisatie, een strip over discriminatie, of een actueel boek over vluchtelingen.

Deelnemen is eenvoudig. Kies jouw favoriete item, kleef er de ‘Geschikt bevonden door Vredescentrum’-sticker op en plaats het in het speciale rek. Niet alleen inspireer je daarmee andere bezoekers. Als je zelf even rondkijkt in de stand, vind je zeker en vast een item dat jou kan boeien. Leen het uit en verdiep je thuis in het thema oorlog en vrede.

Inspiratie nodig? Bekijk alvast de tips van deze 6 andere gebruikers.

Vredescentrum
Permeke
De Coninckplein 25-26, Antwerpen
03 338 3651
info@vredescentrum.be 
www.vredescentrum.be 

Cookies opgeslagen