Direct naar inhoud

Hoog contrast

Hoog contrast

Digitale pancarte met de naam, geboortedatum en geboorteplaats van Sarah Silberman

Digitale naamplaatjes van Antwerpse oorlogsslachtoffers beschikbaar


15/02/2022

Namenproject Antwerpen wil de identiteit achterhalen van alle dodelijke slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Antwerpen. De namen verschijnen op de website van het namenproject en later ook op het nieuwe monument-memoriaal aan het Loodswezen. Je kan nu al van elk gekend slachtoffer een digitaal naamplaatje downloaden.

De Tweede Wereldoorlog kostte Antwerpen naar schatting 25.000 mensenlevens. Zij waren het slachtoffer van de gruwelen van de nazibezetting en het militaire oorlogsgeweld. Het namenproject van stad Antwerpen geeft alle dodelijke oorlogsslachtoffers die in Antwerpen woonden of stierven een naam. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het FelixArchief - Stadsarchief Antwerpen.

De naam, geboortedatum en geboortedatum van elk geverifieerd slachtoffer verschijnen op de website van Namenproject Antwerpen. Je kan er zelf opzoekingen doen op naam, voornaam of geboortedatum. Van elk slachtoffer kan je een persoonlijk naamplaatje downloaden als pdf- of jpg-bestand. Dit naamplaatje kan je opslaan als herinnering of delen met anderen.

Digitale pancarte met de naam, geboortedatum en geboorteplaats van Sarah Silberman

Cookies opgeslagen