Direct naar inhoud

Hoog contrast

Hoog contrast

Aanbod op maat van jouw klas


Basisonderwijs

Binnen het programma Antwerpen Herdenkt neemt herinneringseducatie een belangrijke plaats in. Het Vredescentrum maakt educatieve pakketten op maat van klassen. Basisschool De Knikkerbaan kwam op bezoek. Juf Hilde was nadien erg opgetogen. 

Twee jongens luisteren

Leerlingen van het 6e leerjaar van basisschool De Knikkerbaan volgden een educatief traject bij het Vredescentrum.

Naar aanleiding van de herdenking van de 75-jarige bevrijding van het vernietigings- en concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, volgden de zesdejaars een traject waarin ze zich verdiepten in Antwerpse verhalen die verband hielden met dit thema. Het eductaief traject werd samengesteld in samenwerking met Kazerne Dossin. 

Leergebiedoverscheidende doelstellingen bereikt

De lokale verhalen werden door de leerlingen ontdekt, bestudeerd en eigen gemaakt. Met het traject werden verschillende doelstellingen binnen de leergebieden Mens en Maatschappij, Nederlands en Muzische Vorming bereikt. Leerlingen werden ondergedompeld in geschiedenis, taal en expressie. Maar ook de leergebiedoverscheidende doelstellingen voor ICT en sociale vaardigheden kwamen door het gebruik van een tablet aan bod. Elke leerling kon op haar of zijn manier leren: al luisterend, denkend, vragend of al doende. 

Enthousiaste juf

Juf Hilde was achteraf erg enthousiast: “Het is ongelooflijk hoeveel doelstellingen er binnen dit traject bereikt werden. Zelf hebben we niet altijd voldoende expertise en tijd om dit soort trajecten voor te bereiden. Wij hopen dat dit geen eenmalige samenwerking is.” 

Wil je ook een aanbod op maat voor jouw klas?
Neem contact op met het Vredescentrum via info@vredescentrum.be / 03 292 36 51

Cookies opgeslagen