Direct naar inhoud

Hoog contrast

Hoog contrast

Schoonselhof familie Schepens

Wandeling langs 9 bijzondere graven op het Schoonselhof


Wandeling

De wandeling ‘Antwerpen Herdenkt: uit het graf’ loopt langs negen bijzondere graven. Je ontdekt het oorlogsverhaal van de mensen die erachter schuilgaan. 

Op het Schoonselhof liggen duizenden mensen begraven die de Tweede Wereldoorlog meemaakten. Ze werden er het slachtoffer van of zagen op zijn minst hun leven voorgoed veranderen. Al die mensen hebben een bijzonder verhaal te vertellen. De wandeling ‘Antwerpen Herdenkt: uit het graf’ leidt je via de prachtige natuur van begraafpark Schoonselhof langs negen graven met zo’n bijzonder verhaal. Denk maar aan Regine Beer die Auschwitz overleefde of Niny Schepens die omkwam door de V-bom op de Rex. Maar ook Camille Huysmans, burgemeester tijdens de bevrijding van Antwerpen en vele anderen geven je een kijk op hun leven tijdens dit dramatische conflict.

Portret Niny Schepens

Portret van Niny Schepens, die omkwam door V-bom op cinema Rex. 

Grafmonument familie Schepens

Het grafmonument van de familie van Niny Schepens. (foto: Sigrid Spinnox)

Wandel met de Erfgoedapp

Zin om de wandeling te doen? Download de Erfgoedapp op je smartphone, volg de route op het Schoonselhof en luister bij elk graf naar het verhaal. De route is ongeveer 4,5 km en de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Let op: de route loopt gedeeltelijk over gras en is daarom moeilijk toegankelijk voor personen die slecht te been zijn of onderweg zijn met een rolstoel.

Tip: zorg ervoor dat je smartphone voldoende opgeladen is, zo kan je de app zorgeloos gebruiken.

Download de Erfgoedapp via Google Play (Android) of de App Store (Apple)

Cookies opgeslagen