Direct naar inhoud
Joods paspoort van Diamant Sarah Rebecca

Wandeling: De Jodenvervolging in Antwerpen tijdens WOII


Wandeling

Een activiteit van Stad Antwerpen

Digitale wandeling – De Jodenvervolging in Antwerpen tijdens WOII

De Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog vormt één van de donkerste bladzijden uit de geschiedenis van de stad. Vele duizenden Antwerpse Joden overleven de oorlog niet. De bezetter zet hen op transport richting de vernietigingskampen. Een bijzondere rol in dit alles spelen de Antwerpse politie en het stadsbestuur. Zij verlenen meermaals actieve medewerking aan de razzia’s. Joodse mensen die wel aan de gruwel ontsnappen, leven in een klimaat van constante angst. Sommigen duiken tijdig onder, anderen slagen erin het land te verlaten en nog anderen sluiten zich aan bij het verzet. Terwijl de arrestaties en verklikkingen onverbiddelijk verdergaan, organiseren Joden en verzetslui zich. Soms kunnen ze rekenen op hulp en solidariteit van buren, vrienden of collega’s.

Tijdens deze digitale wandeling ontdekt u zelf deze geschiedenis aan de hand van persoonlijke verhalen en bekende plekken in de stad.

Download de app (vanaf 15 augustus 2019) en ga zelf met uw smartphone als gids op stap.
Of boek een traditionele wandeling met gids via tickets@visitantwerpen.be. Deze kost € 75,00 per gids (max. 20 personen per gids) + € 5,00 administratiekosten.

Joods paspoort van Diamant Sarah Rebecca

Joods paspoort

Cookies opgeslagen