Direct naar inhoud
lichtjesstoet

Hoboken herdenkt eerste V-bom


Evenement
Op 26/10/2019

Een activiteit van district Hoboken

Lichtjesstoet en lezing terreur V-bommen

Op 26 oktober 1944 viel de eerste V-bom op een groep spelende kinderen in de Hobokense Polder. Achiel en Pierre overleefden de bominslag niet. Hun vrienden Louis, Francois en Marcel waren voor het leven getekend. In het kader van het V-bommenparcours werd in de Scheldelei ter hoogte van de vijver voor deze twee jonge slachtoffers een monument opgericht. 75 jaar later wordt deze zware  inslag herdacht met een lichtjesstoet en een lezing. Aansluitend op de lichtjesstoet is er de lezing van Pieter Serrien ‘Elke dag angst, de terreur van V-bommen op België 1944-1945’.

zaterdag 26 oktober
Lichtjesstoet: verzamelen om 18.45 uur aan monument Scheldelei. Parcours: Scheldelei, Berkenrodelei, Kioskplaats, Lelieplaats, Rode Kruislaan, Marneflaan richting kasteel Sorghvliedt.
Lezing: kasteel Sorghvliedt, Marneflaan 3
Neemt u niet deel aan de lichtjesstoet? Geen probleem. U kan ook rechtstreeks naar kasteel Sorghvliedt komen voor de lezing. Reserveer dan via tel. 03 292 65 30 of mail naar cultuurantenne.hoboken@antwerpen.be
gratisAperitiefconcert The Bonnie Blues  

The Bonnie Blues is een akoestisch trio dat klinkt zoals het interbellum in een café-chantant in de Seefhoek. Nele Paelinck, Juno Kerstens en Laura Vanden Heede zingen en begeleiden zichzelf op gitaar, contrabas en viool. Ze brengen bekende en onbekende liedjes in de stijl van de jaren ‘20 tot ‘50 - van slowfox tot calypso.

zondag 10 november om 11.30 uur
Gravenhof, Louisalei 7
vvk: 8 euro, kassa: 10 euro

Cookies opgeslagen