Direct naar inhoud

Hoog contrast

Hoog contrast

Foto van grafmonument

Kom naar de lancering van een nieuwe wandeling langs 9 bijzondere graven


13/09/2022

De wandeling ‘Antwerpen Herdenkt: uit het graf’ loopt langs negen bijzondere graven. Je verneemt het oorlogsverhaal van de mensen die erachter schuilgaan. Kom op zondag 23 oktober om 11 of om 14 uur naar het Schoonselhof. Hobokenaar en zanger Axl Peleman vertelt dan zijn familieverhaal, met de gepaste muzikale omlijsting. Daarna kan je de wandeling zelf doen.

Op het Schoonselhof liggen duizenden mensen begraven die de Tweede Wereldoorlog meemaakten. Ze werden er het slachtoffer van of zagen op zijn minst hun leven voorgoed veranderen. Al die mensen hebben een bijzonder verhaal te vertellen.

Portret van jonge vrouw

Portret van Niny Schepens, die omkwam door de V-bom op cinema Rex.

De wandeling ‘Antwerpen Herdenkt: uit het graf’ leidt je via de prachtige natuur van begraafpark Schoonselhof langs negen graven met zo’n bijzonder verhaal. Denk maar aan Regine Beer die Auschwitz overleefde of Niny Schepens die omkwam door de V-bom op de Rex. Maar ook Camille Huysmans, burgemeester tijdens de bevrijding van Antwerpen en vele anderen geven je een kijk op hun leven tijdens dit dramatische conflict.  
 

Grafmonument

Het grafmonument van de familie van Niny Schepens. (foto: Sigrid Spinnox)

De wandeling is te volgen vanaf zondag 23 oktober. Op die dag brengt Axl Peleman om 11 en om 14 uur het oorlogsverhaal van zijn opa, onder muzikale begeleiding van de Koninklijke Muziekkapel Lokale Politie Antwerpen. Daarna kan je de wandeling op eigen houtje verderzetten op het Schoonselhof. Download hiervoor alvast de Erfgoedapp op je smartphone, volgt de route op het Schoonselhof en luister bij elk graf via een audiofragment naar het verhaal.

Praktisch:

Lancering wandeling ‘Antwerpen Herdenkt: uit het graf’
Zondag 23 oktober 2022
Introductie door Axl Peleman om 11 en om 14 uur
Schoonselhof, ingang hoek Krijgsbaan – Sint-Bernardsesteenweg
Muziek: Koninklijke Muziekkapel Lokale Politie Antwerpen
Download de Erfgoedapp via Google Play (Android) of de App Store (Apple)

Cookies opgeslagen